Faszerowane jajeczka z pomidorkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

6 jajeczek i pomidorek - idealna przekąska na Święta i nie tylko

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 6 sztuk
    - pomidor: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - ogórek konserwowy: 1 sztuka
    - oliwki czarne lub zielone: 5 sztuk
    - sałata: 1 sztuka
    - majonez: 50 gramów
    - sól, pieprz, pietruszka: 1 szczypta

Faszerowane jajeczka z pomidorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, obrać i przekroić na pół.
    Żółtka, paprykę, ogórek - pokroić w drobną kostkę, dodać przyprawy i majonez- wymieszać.
  • 2. Z pomidora odkroić czubek, wydrążyć.
  • 3. Faszerować nadzieniem jajka, a następnie pomidor.
  • 4. Udekorować oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy