Faszerowane grillowane papryki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Zapraszam na wyborną, słodką, przepełnioną aromatem warzyw i ziół - faszerowaną paprykę z grilla.Jeżeli nie masz możliwości urządzić imprezy na powietrzu, danie to możesz upiec w piekarniku.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 4 podłużne czerwone słodkie papryki
    2 pomidory
    1 torebka ugotowanego ryżu
    pół zielonej papryki
    1 łyżeczka oliwy
    1 ząbek czosnku
    ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku
    2 szklanki sera cheddar, z papryczką Jalapeño
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Faszerowane grillowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane grillowane papryki-1 1. Pokrój w małą kostkę zieloną paprykę.
  • 2. Pokrój w małą kostkę pomidory.
  • 3. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj pomidory, rozgnieciony czosnek i paprykę wędzoną. Smaż, aż odparuję większość wody z pomidorów.
  • 4. Na tarce o dużych oczkach zetrzyj ser.
  • 5. W miseczce wymieszaj warzywa z ryżem i serem
  • 6. Przekrój paprykę wzdłuż i delikatnie wyjmij środek z nasionami.
  • 7. Nafaszeruj papryki.
  • 8. Grilluj z każdej strony, aż ser się stopi, a papryka będzie miękka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor Ryż Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować