Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana kaszą pęczak, pieczarkami, serem grana padano, jajkami oraz świeżymi ziołami. Pyszne pożywne danie, które robi się prawie samo;)

Składniki:


  • 3 - 4 czerwone papryki
    30 - 40 dag pieczarek
    1 - 2 cebule dymki ze szczypiorkiem
    10 dag pęczaku
    3 jajka ugotowane na twardo
    10 dag grana padano
    natka pietruszki
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    2 - 3 łyżki masła
    6 - 8 łyżek wiejskiej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowana papryka pieczarkami i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Paprykę myjemy kroimy na pół i przekładamy do naczynia.
  • 2. Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Pokrojone drobno pieczarki dusimy z cebulką. Dodajemy przeciśnięte przez praskę jajka, ser biały starty ser grana padano, zioła i przyprawy. Wsypujemy ugotowany pęczak. Wszystko razem mieszamy.
  • 3. Farszem napełniamy paprykę. Na każdą paprykę kładziemy łyżkę wiejskiej śmietany i zapiekamy w 180 - 190 stopniach C około 35 - 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować