Faszerowana papryka

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Papryki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z dodatkiem sera żółtego idealnie sprawdzą się na upalne dni.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▸4 duże papryki
    ▸200 g ryżu
    ▸100 g sera gouda
    ▸350 g mięsa mielonego

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż i odstawiamy do ostygnięcia.
    2. Paprykę nacinany od góry, wydrążamy środek
    3. Mięso mielimy, jeśli nie kupujecie gotowca i przyprawiamy.
    4. Ser ścieramy na grubych oczkach.
    5. Wszystko wrzucamy do większej miski (odrobinę sera zostawić do posypania) i mieszamy ręką do połączenia składników.
    6. Nadziewamy nasze papryki, posypujemy serem z wierzchu, przykrywamy odkrojoną góra i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polecam polać odrobiną oliwy i pieczemy 40 min 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy