FASZEROWANA CEBULA NA BOGATO

0 (0 ocen)

cebula jest mięciutka bardzo ładnie się prezentuje smakuje na ciepło jak i zimno nada się na obiad , kolację lub imprezową przystawkę

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    5 dużych cebul ( do faszerowania )
    300 g mięsa mielonego z łopatki
    1 duża cebula do farszu)
    200 g pieczarek
    50 g sera feta
    Pół papryki czerwonej
    Pół papryki żółtej
    4 ząbki czosnku
    Vegeta
    Pieprz
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowana cebula na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mfv9s2 1. WYKONANIE :
    Zabieramy się za cebulę do faszerowania . Obieramy ścinamy obie końcówki na płasko . Zagotowujemy wodę w garnku i na gotującą się wodę wkładamy cebulę . Obgotowujemy około 5-8 minut . Wyjmujemy i samoistnie niech przestygną wyjmujemy bardzo delikatnie środki by powstały obręcze . Robimy to delikatnie bo cebula może pękać.
    W między czasie obieramy dodatkową cebulę i wykorzystujemy pozostałe środki kroimy w drobną kosteczkę , z papryk usuwamy gniazda nasienne i też siekamy drobno . Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej . czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę . Na oliwie smażymy cebulę paprykę oraz pieczarki . Mięso mielone wkładamy do miski i mieszamy z serem feta > Jak pozostałe składniki się usmażą dodajemy wystudzone do mięsa dokładamy czosnek i mieszamy doprawiamy Vegetą i pieprzem do smaku . Gotowy farsz nakładamy ciasno do przygotowanych obręczy cebulowych .
    Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni na blaszce układam nafaszerowane cebulę i piekę 40 minut > gotowe smacznego .

Porady

cebulę przed pieczeniem można posypać startym serem żółtym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować