Faszerowana bagietka

4.48 (182 ocen)

Zrobiłam ją na śniadanie , wszyscy domownicy byli zachwyceni .Nadaję się również jako przekąska

Składniki:

  • Składniki :
    średnia bagietka
    łyżka masła
    pół pęczka koperku ,
    pół pęczku szczypiorku
    2 jajka na twardo
    15 dkg żółtego sera
    15 dkg szynki
    1 opakowanie białego serka (takiego do smarowania kanapek - może być
    naturalny lub ziołowy)
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki

Faszerowana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Najpierw siekamy umyty koperek , szczypiorek i szynkę, ser żółty i
    jajka zcieramy na drobnej tarce.Z bagietki wyjmujemy miękki
    środek.Należy uważać żeby nie uszkodzić skórki! Przekładamy do
    miski środek bułki oraz pozostałe składniki, dodajemy odrobinę soli i
    pieprzu do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Wypełniamy bułę
    farszem z miski. Przekładamy na talerz i wstawiamy do lodówki na
    godzinę.Wypełnienie bułki musi się trochę "ścisnąć", by
    można je było łatwo pokroić. Gotową bagietkę roimy ostrym nożem w
    grube plastry i układamy na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować