Fasolka z jajkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasolka szparagowa: 50 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - masło: 10 dekagramów
    - gałązki zieleniny np. kolendra, koperek, bazylia: 2 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Fasolka z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolki pokroić na 3 - 4 części. Podlać małą ilością wody i dusić. Kiedy woda wyparuje dodać posiekaną cebulą i masło. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać zieleninę. Fasolkę zalać jajkami. Przykryć i dusić 5 minut bez mieszania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy