Fasolka wigilijna

2 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowa przekąska na dni postne.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • I wersja:
    Składniki:
    30 dag fasoli Jaś
    Przyprawa do dań z fasoli
    1 łyżka masła
    1 listek laurowy

    II wersja puszkowa :)
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka fasoli białej
    1 łyżeczka przyprawy do dań z fasoli
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

2 (2 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fasolka wigilijna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie wersji I
    Fasolę namoczyć na noc. Na drugi dzień ugotować ją w osolonej wodzie z dodatkiem listka laurowego do miękkości i osączyć. Polać stopionym masełkiem i przyprawić przyprawą do dań z fasoli.

    Wykonanie wersji II
    Fasolę czerwoną i białą wyłożyć z puszki na sito, przelać zimną wodą, osączyć. W rondlu stopić masło na małym ogniu, dodać obie fasolki, chwilę podgrzać, doprawić i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować