Fasolka w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

bardzo smaczne danie na obiad

Składniki:

  • 400 g fasoli Jaś Karłowy
    1 koncentrat pomidorowy
    1 cebula
    tłuszcz do smażenia
    sól do smaku
    cukier do smaku

Fasolka w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać wodą. Odstawić najlepiej na całą noc. Po tym czasie, zlać wodę. Fasolę przełożyć do garnka zalać ponownie wodą. Posolić do smaku i gotować do miękkości. Cebulę obrać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Do ugotowanej fasolki dodać cebulę i koncentrat pomidorowy. Wody nie odlewać. Wszystko razem dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać na ciepło. Najlepiej z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy