Fasolka szparagowa w słoikach

4.5 (149 ocen)

  • 40 min

Taką fasolkę robiła kiedyś moja babcia, zajadałam się nią a teraz robię sama dla swojej rodziny.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    strąki fasolki szparagowej
    Zalewa:
    na 1 litr wody
    pół łyżeczki soli
    ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Fasolka szparagowa w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić z włókien (jeżeli są), obciąć ogonki i końce, wypłukać. Wrzucić do wrzątku w dużym garnku. Gotować od zawrzenia 7 - 8 minut. Odcedzić. Włożyć do słoików całą lub pokrojoną nie za ciasno. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować około 40 minut litrowe słoje, mniejsze trochę krócej.

Porady

Ja daje tyle soli co w przepisie ale moja mama dodaje więcej to zależy od smaku jak kto bardziej lubi. Doskonała do obiadu usmażona z bułką tartą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować