Fasolka szparagowa w serowym cieście

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam na inny sposób podania fasolki.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • fasolka szparagowa 50-60 dag
    • mąka 1 szk
    • woda 70 ml
    • mleko 100 ml
    • jajko 1 szt
    • proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
    • ocet 1 łyżka
    • żółty ser starty 3 łyżki
    • sól
    • pieprz
    • olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fasolka szparagowa w serowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć .
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość wlać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor, odcedzić na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować