Fasolka szparagowa w greckim stylu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nasze wszystkie smaki w jednej formie

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g żółtej fasolki szparagowej
    100 g pomidorków koktajlowych
    100 g sera feta
    50 ml oleju z pestek winogron
    2 ząbki czosnku
    1 garść świeżej bazylii
    300 g filetu z kurczaka
    3 łyżki oleju rzepkowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne

Fasolka szparagowa w greckim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa w greckim stylu 1. Fasolkę oczyszczamy, gotujemy w lekko posłodzonej wodzie. Studzimy, kroimy na kawałki.

    Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki.

    Ser kroimy w drobną kostkę.

    Olej blendujemy z czosnkiem i świeżą bazylią.

    Filet z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.

    Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować