Fasolka szparagowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to generalnie nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g fasolki szparagowej (dowolnego koloru)
    - 3 łyżki masła
    - 2-3 łyżki bułki tartej
    - sól

Fasolka szparagowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć i odciąć obie końcówki. Gotować w osolonej wodzie do miękkości.
  • 2. W rondelku roztopić masło i dodać do niego bułkę tartą. Smażyć mieszając, aby się nie przypaliła. Ma zbrązowieć i zacząć się pienić.
  • 3. Fasolkę szparagową odcedzić i połączyć z przygotowaną bułką tartą.

    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy