Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pyszne, sycące i aromatyczne danie

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    4 udka z kaczki,
    3 marchewki,
    3 pietruszki,
    1/2 selera,
    500g fasoli jaś,
    2 kiełbasy drobiowe,
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka,
    majeranek,
    liście laurowe,
    ziele angielskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka po bretońsku na wywarze z kaczki 1. Fasolę przesyp do miski. Wlej zimną wodę. Odstaw na parę godzin.

    Do garnka wrzuć udka z kaczki. Dodaj warzywa oraz ziele angielskie i liście laurowe. Duś na wolnym ogniu 60 minut. Mięso i warzywa wyciągnij z bulionu. Wsyp odcedzoną fasolę.
    Gotuj 30 minut. Udka obierz z mięsa. Kiełbasę pokrój na plasterki. Całość przełóż do bulionu. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz wsyp paprykę i majeranek. Duś na wolnym ogniu 20-30 minut aż fasola będzie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kaczka Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować