Fasolka i kalafior

4.99 (161 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Do tego bułka tarta podsmażana na maśle i czosnek :P Yum! Yum!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g żółtej fasolki szparagowej
    1/2 kalafiora
    100 g masła
    4 ząbki czosnku
    6 łyżek bułki tartej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (161 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Fasolka i kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka i kalafior 1. Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w bulionie warzywnym (wrzącym) przez 10 min. Wyławiamy, osączamy.
    Kalafior dzielimy na różyczki obgotowujemy w bulionie, również 10 min. Odcedzamy, mieszamy z fasolką.

    Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek, po kilku chwilach dodajemy bułkę tartą, dokładnie łączymy, doprawiamy solą i pieprzem i polewamy warzywa.

    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min w temp. 200°C(termooobieg).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować