Fasola z grzybami w mleku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezmięsna propozycja obiadowa :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli
    1 puszka mleka kokosowego light
    300 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 większa cebula
    1 płaska łyżka mąki pszennej
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola z grzybami w mleku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę zeszklić w rondlu spryskanym oliwią. Dodać grzyby i natkę pietruszki, posypać solą i pieprzem i całość podsmażyć 5 minut. Dodać fasolę razem z zalewą i mleko kokosowe. Całość gotować około 15 minut. Mąkę wymieszać z niewielka ilością wody i wlać do rondla, wymieszać i gotować jeszcze 5 minut do zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z ryżem :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować