Fasola po włosku

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Przepis na to łatwe i szybkie do zrobienia danie dostałam od koleżanki. Rodzinie zasmakowało. Podaję je z ryżem, ale świetnie też smakuje z pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • puszka czerwone fasoli
    puszka ananasa w kostkach
    mały koncentrat pomidorowy
    20 dag cienkiej kiełbasy
    2 cebule
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasola po włosku 1. Ananasa i fasolę osączamy, syrop z ananasa zachowujemy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy.
  • 2. Do kiełbasy wlewamy syrop z ananasa. Dusimy ok. 5 minut. Dodajemy fasolę i ananasy. Dusimy jeszcze 7 minut, mieszając.
  • 3. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Fasola czerwona Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować