Fasola nie po bretońsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

rozgrzewająca, na chłodne dni jak znalazł!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - fasola: 300 gramów
    - kiełbasa jałowcowa: 2 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - pomidory krojone: 1 puszka
    - koncentrat pomidorowy: 100 gramów
    - bulion warzywny: 1 szklanka
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - oregano (gałazki): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasola nie po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć dzień wcześniej, odlać wodę, wypłukać i wrzucić z powrotem do garnka, dodać bulion, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę i gotować na wolnym ogniu aż wszystko zmięknie.
    Po kroić kiełbasę na plastry, następnie jeszcze na pół i wysmażyć na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę do zrumienienia cebulki. Dodać zawartość patelni do garnka z fasolą, dodać pomidory w puszce i koncentrat, wszystkie przyprawy i gotować tak długo aż wszystkie składniki będą miękkie a płyn zamieni się w lekki sosik. Podawać z kromką chleba.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować