Fajita drobiowa wg. Krzyśka

0 (0 ocen)

  • 60 min

połączenie świeżych warzyw, meksykańskich klimatów z kurczakiem gyros

  • 60 min

Składniki:

  • tortilla wraps 8szt,
    duża podwójna pierś z kurczaka,
    3 małe pomidory,
    4 małe cebulki,
    2 średnie ogórki gruntowe,
    2 średnie papryki czerwone,
    60dkg pieczarek,
    sos el tequito Fajita Sauce (z Lidla),
    25dkg sera najlepiej tartego mozarella (lub inny),
    1 kostka masła,
    100ml oleju słonecznikowego,
    pieprz,
    sól,
    przyprawa gyros Prymat.

Fajita drobiowa wg. krzyśka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najlepiej zacząć od pokrojenia piersi kurczaka w drobną kostkę i zasypanie go dokładnie przyprawą gyros Prymatu niech tak sobie poleży z 20minut poźniej pieczemy na maśle. Pieczarki pociąć w plastry i patelnia lekko poddusić na maśle posypując lekko solą i troszkę bardziej pieprzem, cebulkę także tniemy w półksięzyce i na drugiej patelce podsmażamy na masełku. Swieże ogórki, pomidorki, paprykę kroimy w półksiężyce bądź wąskie paseczki jak kto woli. Wszystkie warzywa i kurczaka mieszamy z sobą. Teraz mozemy zacząć smarować wrapy sosem fajita, następnie nakladamy obficie mieszankę warzywno-drobiową wszystko lekko posypujemy serem po zawinięciu od góry także pruszymy zawiniete wrapy. Układamy je na posmarowaną olejem (żeby nie przywarły w piekarniku) blaszkę i wsadzamy na około 20min do piekarnika o temperaturze 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy