połączenie świeżych warzyw, meksykańskich klimatów z kurczakiem gyros
60 min
Składniki:
tortilla wraps 8szt,
duża podwójna pierś z kurczaka,
3 małe pomidory,
4 małe cebulki,
2 średnie ogórki gruntowe,
2 średnie papryki czerwone,
60dkg pieczarek,
sos el tequito Fajita Sauce (z Lidla),
25dkg sera najlepiej tartego mozarella (lub inny),
1 kostka masła,
100ml oleju słonecznikowego,
pieprz,
sól,
przyprawa gyros Prymat.
Fajita drobiowa wg. krzyśka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najlepiej zacząć od pokrojenia piersi kurczaka w drobną kostkę i zasypanie go dokładnie przyprawą gyros Prymatu niech tak sobie poleży z 20minut poźniej pieczemy na maśle. Pieczarki pociąć w plastry i patelnia lekko poddusić na maśle posypując lekko solą i troszkę bardziej pieprzem, cebulkę także tniemy w półksięzyce i na drugiej patelce podsmażamy na masełku. Swieże ogórki, pomidorki, paprykę kroimy w półksiężyce bądź wąskie paseczki jak kto woli. Wszystkie warzywa i kurczaka mieszamy z sobą. Teraz mozemy zacząć smarować wrapy sosem fajita, następnie nakladamy obficie mieszankę warzywno-drobiową wszystko lekko posypujemy serem po zawinięciu od góry także pruszymy zawiniete wrapy. Układamy je na posmarowaną olejem (żeby nie przywarły w piekarniku) blaszkę i wsadzamy na około 20min do piekarnika o temperaturze 180 stopni
Komentarze