Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

4.5 (169 ocen)

  • 15 min

Delikatne mięsko,smaczne ,polecam:)

  • 15 min

Składniki:

  • Polędwiczka wieprzowa około 1/2 kg
    • Jajko 1 szt.
    • Sól i pieprz
    • Mąka do obtoczenia polędwiczek
    • Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-04nwyhg 1. Umytą i wysuszoną polędwiczkę pokroić z ukosa na plastry.
    Obtoczyć w mące i jajku posolonym i popieprzonym,dawać na gorący tłuszcz.
    Smażyć z obu stron.
    Podawać z sosem np.grzybowym lub same z ziemniakami

    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować