Dżem z jabłek i landrynek

4.51 (172 ocen)

Pyszny dżem z jabłek i landrynek super smakuje z naleśnikami czy drożdżowymi racuchami

Składniki:

  • 1,5 kg.jabłek (po obraniu )
    30 dkg. landrynek o smaku owocowym
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dżem z jabłek i landrynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aromatyczny dżem 1. Jabłka pokroić na drobne części , dodać kilka łyżek wody , smażyć pod przykryciem , dodać landrynki cały czas smażyć co jakiś czas mieszają gdy landrynki się rozpuszczą dodać cukier do smaku , smażyć jeszcze oko. 10 minut , gorące wkładać do słoików , pasteryzować 15 minut .Dobrze jest wybrać landrynki w kolorze czerwonym czy pomarańczowym , wtedy dżem ma bardzo ładny kolor , w moim było za dużo zielonych , dlatego kolor jest zielonkawy . Dżem jest super dodatkiem do naleśników czy drożdżowych racuchów . SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować