Dżem truskawkowy z jabłkiem i miętą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jako dziecko nie lubiłam dżemu z truskawek, gdy zaczęłam gotować wszystko się zmieniło. Teraz truskawki gotuję na wiele sposobów. Przepadam też za miętą, w połączeniu z jabłkami to zgrany duet.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. truskawek
    30 dag. jabłek
    5 gałązek mięty
    50 dag. cukru żelującego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem truskawkowy z jabłkiem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dżem truskawkowy z jabłkiem i miętą 1. Truskawki obieram z szypułek, ugniatam, dodaję cukier żelujący i doprowadzam do zagotowania. Dodaję obrane i pokrojone w kostkę jabłka, pokrojone listki mięty i gotuję 2 minuty. Nakładam do słoików, odwracam do góry dnem.

Porady

Z podanych składników robię 6 słoików po 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować