Dżem czereśniowo-porzeczkowy

1.5 (2 ocen)

  • 50 min

Pyszny kwaskowaty dżem, w sam raz do słodkich naleśników

  • 50 min

Składniki:

  • 500 g. czereśni
    250 g. czerwonych porzeczek
    6 łyżek cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    6 goździków
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Naleśniki

Dżem czereśniowo-porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć wypestkowane czereśnie i wsypać porzeczki, zasypać cukrem i odstawić na pół godziny aż puszczą sok. Następnie dodać cynamon i goździki i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować