Dyniowy śmietanowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszka 24 X 24 cm, wyłożona folią przezroczystą.
Śmietana i serek powinny być dobrze schłodzone.
Śmietankę miksujemy na sztywną masę.
Dzielimy na dwie części.
Do dobrze rozmieszanego serka dodajemy początkowo 2-3 łyżki śmietany i 3 łyżki przesianego cukru pudru z cukrem waniliowym.
Dodajemy resztę śmietany i krótko miksujemy do gładkiej masy.
Do drugiej części dodajemy puree z dyni, i 3 łyżki pudru.
Delikatnie łączymy do połączenia.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Mieszając wlewamy do masy dyniowej.
2.W blaszce układamy :
*herbatniki
* 1/3 kremu z dyni
* połowę kremu śmietankowego.
*herbatniki
*krem z dyni
* krem śmietankowy
*herbatniki
*krem z dyni
Na wierz ścieramy czekoladę.
Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Komentarze