Dyniowe Halloweenki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne danie na święto Halloween.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ryż 1 szklanka
    Miąższ z dyni 20 dag
    Cebula biała 1 szt.
    Masło 1 łyżka
    Sól i pieprz do smaku
    Cukier do smaku
    Kurkuma ½ łyżeczki
    Tłuszcz do formy
    Seler naciowy
    Czarne oliwki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Dyniowe halloweenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Dynię pokroić, rozłożyć na pergaminie w piekarniku, skropić odrobiną wody i upiec w temperaturze 180 stopni przez około ½ godziny. Następnie dynię zmiksować lub pognieść dobrze widelcem i połączyć z ryżem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić ma maśle z dodatkiem kurkumy. Połączyć z masą ryżowo-dyniową , przyprawić do smaku i przełożyć do okrągłych miseczek posmarowanych tłuszczem. Dobrze ugnieść łyżką, przewrócić do góry dnem i uformować dynie. Z selera zrobić ogonki a z pokrojonych oliwek zęby i oczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować