Dyniowe curry

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jesienny obiadek

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    ok. 1/2 kg dyni
    1 puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 puszka mleczka kokosowego
    2 cebule
    kawałek imbiru, około 5 cm
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki kurkumy
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek
    1/2 szklanki mleka + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Dyniowe curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, imbir obrać i pokroić w paseczki, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć na średnim ogniu do zeszklenia cebuli. Kurczaka pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Obsmażyć. Dynię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Smażyć około 5 minut. Zalać mlekiem kokosowym, dodać kukurydzę razem z zalewą i pokrojoną w kostkę paprykę oraz przyprawy, sos sojowy i pastę z papryczek, wymieszać i gotować około 15 minut. Mleko wymieszać z mąką, wlać do sosu i gotować jeszcze 2-3 minut. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mleko kokosowe Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować