Dynia w miodowej marynacie

2 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniały zapas na zimę.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dynia 80 dag
    Imbir
    Ocet jabłkowy 150 ml
    Woda 150 ml
    Cynamon ½ laski
    Goździki 3 szt.
    Anyż 2 gwiazdki
    Miód prawdziwy 15 dag
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia w miodowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Ocet wymieszać z 1wodą dodać goździki, obrany imbir i anyż. Zagotować, dodać dynię i gotować przez 2 minut. Następnie dynię wyjąć z zalewy i przełożyć do wyparzonych słoików. Zalewę jeszcze raz zagotować, dodać miód i zalać dynię w słoikach. Szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia, po czym przenieść do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować