Dynia pieczona z migdałami na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jest tak pyszna, że nie można się od niej oderwać.Podniebienie wprost tańczy z radości. Dynia pieczona z migdałami na słodko - polecam ten przepis.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pól małej dyni
    2 pełne łyżki śmietany 36% lub Mascarpone
    2 łyżki miodu
    Zimne masło
    Cynamon
    2 łyżki uprażonych na suchej patelni, płatków migdałowych

Dynia pieczona z migdałami na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia pieczona z migdałami na słodko 1. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni, termoobieg.
    Blachę piekarnikową wysłać papierem do pieczenia.
    Połówkę dyni przekroić jeszcze na pół, aby powstały łódeczki. Posmarować je śmietaną, polać miodem i posypać wiórkami masła.
    Dynie ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika na 40 minut.
    Po upieczeniu posypać płatkami.

Komentarze

Podobne przepisy