Dynia marynowana

4.5 (152 ocen)

Marynowana dynia jest wspaniałą przekąską na zimowe wieczory

Składniki:

  • - 1 kg obranej dyni
    - 375 g cukru
    - 250 ml octu
    - 750 ml wody
    - 5 goździków
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Dynia marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dynia pokrojona 1. Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.
  • Gotowanie dyni 2. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka.
  • Dynia marynowana 3. Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować