Duszona kalarepka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealny dodatek do obiadu ja lubię nawet jako samodzielne danie z chlebkiem.

Składniki:

  • 30 dag kalarepy
    30 dag marchewki
    2 łyżki masła
    zielony koperek
    przyprawy

Duszona kalarepka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • duszona kalarepka 1. Kalarepy ma być mniej więcej tyle co marchewki i warzymy ją dopiero po obraniu.
    Obraną kalarepę i marchew pokroić w taką samą kostkę na patelni stopić masło dodać pokrojoną kalarepę i marchewkę chwilkę razem przesmażyć,
    aby warzywa się lekko zrumieniły, następnie po wierzchu posypać solą i pieprzem ziołowy, zmniejszyć gaz i przykryć pokrywką teraz dusić całość kilka minut do momentu odpowiadającej nam miękkości warzyw na koniec dodać posiekany koperek i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2015

Komentarze

Podobne przepisy