Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze

4.5 (174 ocen)

  • 40 min

To deser typu coś z niczego. Dobry na śniadanie jak i podwieczorek wraz ze szklanką cydru.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - ciasto francuskie
    - 2 jabłka
    - 1 szklanka cydru
    - 4 łyżki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Drożdżówki z ciasta francuskiego z jabłkami w cydrowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier karmelizujemy w garnku. Kiedy całkowicie się rozpuści powoli dolewamy cydr. Doprowadzamy do momentu, aż zredukuje się do konsystencji karmelu od czasu do czasu mieszając. Pokrojone w cienkie plasterki jabłka dokładnie obtaczamy w karmelu.

  • 2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środku każdego z nich układamy jabłka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez ok 30min.

Porady

Najlepiej smakują wraz ze szklanką cydru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować