Drożdżówka z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiosenna drożdżówka :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
    130 g mąki żytniej T720 (można dać 350 g mąki pszennej)
    2 jajka
    1/2 szklanko erytrytolu
    3/4 szklanki mleka
    30 g drożdży + 1/4 szklanki mleka + 1 łyżeczka cukru
    250 g rabarbaru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drożdżówka z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży, ciepłego mleka i cukru przygotować rozczyn i odstawić na chwilę. Do miski wsypać mąkę i cukier, wbić jajka, wlać rozczyn i ciepłe mleko. Wszystkie składniki zmiksować. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę, wyrównać. Rabarbar umyć i pokroić, wyłożyć na ciasto i lekko docisnąć. Odstawić na pół godziny, w tym czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wstawić do piekarnika na około 40 minut aż ciasto upiecze się na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować