Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Paszteciki nie zawsze muszą być z mięsem, taki zestaw też świetnie pasuje do czerwonego barszczu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ½ kg mąki
    15 dag margaryny
    6 dag drożdży
    2 jajka
    ½ szk. śmietany
    2 łyżki mleka
    cukier i sól do smaku
    Farsz:
    1 mała główka kapusty
    2 cebule
    30 dag pieczarek
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić ciasto i odstawić na czas przygotowania farszu.
  • 2. Skrojoną i ugotowaną kapustę odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach, podsmażyć na oleju.
  • 3. Następnie dodać kapustę i doprawić do smaku.
  • 4. Ciasto rozwałkować, wyciąć prostokąty, nakładać farsz i upiec na złoty kolor w 180oC.

Porady

Po upieczeniu, jeszcze ciepłe, nasmarować tłuszczem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować