Drożdżowe mini bułeczki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto, zagnieść i pozostawić ciasto na ok 20-30 minut do wyrośnięcia, przełożyć ciasto na stolnicę zagnieść, rozwałkować na grubość ok 8mm.
2. Przygotować masę serową 2 kostki sera białego 500g - rozgniotłam widelcem, dodać cukier waniliowy, cukier, 1 całe jajko + 2 białka z ciasta ubiłam na pianę i budyń, dobrze wymieszać.
3. Masę serową nakładam na brzeg ciasta , następnie zwijam tak jak paszteciki (w rulon) i odcinam, podzielić na kawałki ok 4 cm, gotowe układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować mlekiem odstawić na ok 10 minut do podrośnięcia, piec ok 20 minut w temp 180 C.
4. Można polukrować bądź posypać cukrem pudrem
Komentarze