Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Rozpływające się w ustach roladki zachwycą niejednego smakosza :)

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    szpinak mrożony
    ser feta
    odrobina cukru
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    olej
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy i odparowujemy na patelni, ser feta kroimy w kostkę i mieszamy z ostygniętym szpinakiem. Piersi z kurczaka porcjujemy jak na kotlety i delikatnie rozbijamy. Nakładamy farsz na naszą pierś i starannie zwijamy, "zszywamy" roladki wykałaczką, tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Obtaczamy roladki kolejno w mące, jajku (roztrzepanym) i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, kontrolując temperaturę, aby roladki usmażyły się w środku, a nie przypaliły.

    Roladki można podawać z frytkami, z dodatkiem surówki. w moim wydaniu jest to surówka słodko-kwaśna z kapusty, oraz z sosem czosnkowym.

    Smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować