Drobiowe kotlety teriyaki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
    150 ml sosu teriyaki
    1 szklanka mąki kukurydzianej
    2 jajka
    1 szklanka bułki tartej
    5 łyżek czarnego sezamu
    sól, pieprz

Drobiowe kotlety teriyaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotlety teriyaki 1. Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem teriyaki. Odstawiamy, najlepiej na całą noc.
    Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku (doprawionym solą i pieprzem) oraz bułce tartej wymieszanej z sezamem.
    Smażymy po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy