Dorsz z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki obiadek :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje polędwicy z dorsza
    100 g kaszy kuskus
    kawałek cukinii
    garść pomidorków koktajlowych
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól, pieprz

Dorsz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę posypać solą i pieprzem, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Cukinię pokroić w ostkę, pomidorki w kawałki. Rybę natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypać cukinią i pomidorkami oraz koperkiem i pieprzem. Przykryć i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z rybą i warzywami Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy