Dorsz z pomidorami i bazylią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Staram się w swoją dietę wprowadzać jak najwięcej dań bez mięsa. Wbrew pozorom to czasem mam mięsa dość. Co jakiś czas szukam super rozwiązań na ryby, ponieważ uważam, że jem ich zdecydowanie za mało. W związku z tym, że bardzo lubię kuchnię włoską, szybko wpadłam na pomysł, aby połączyć rybę z czymś bardzo włoskim. Zobaczcie co mi wyszło

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    1 duży pomidor
    1 cebula
    świeże liście bazylii
    świeży tymianek
    oregano
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka oliwy z oliwek
    kulka sera mozzarella
    pomidorki koktajlowe
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z pomidorami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie musimy przygotować pomidory: sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski.
    Kiedy pomidory są już gotowe, możemy zająć się pozostałymi składnikami: zioła siekamy drobniutko. Dodajemy do pomidorów. Dolewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w drobniutką kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Teraz możemy dodać bułkę tartą oraz starty na tarce o grubych oczkach ser mozzarella Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

    Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować