Dorsz w sosie z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszna ryba w aromatycznym sosie

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g polędwicy z dorsza lub innej ulubionej ryby
    1 cebula
    garść oliwek
    1 łyżka kaparów
    1/2 łyżki ostrego ajwaru
    50 g jogurtu naturalnego
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz w sosie z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obsypać przyprawą i odłożyć. Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej oliwą. Dodać pokrojone oliwki, kapary i ajwar, podlać niewielką ilością wody i włożyć rybę. Przykryć i dusić około 10 minut. Po 5 minutach rybę przewrócić na drugą stronę. Patelnię zdjąć z palnika, odstawić na chwilę, wyjąć rybę a sos wymieszać z jogurtem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Oliwki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować