Dorsz pod lekka salsą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dorsz jest moją ulubioną rybą

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dorsz filet -mały: 3 sztuki
    - pomidor: 2 sztuki
    - cebula pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - czosnek przeciśnięty: 1 ząbek
    - papryka świeża: 0.5 sztuki
    - sól morska świeżo mielona: 3 szczypty
    - pieprz czarny mielony: 2 szczypty
    - bułka tarta do panierowania około: 3 łyżki
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pod lekka salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza przyprawić solą i pieprzem. Ryby panierować w jajku i tartej bułce.Na rozgrzanym oleju obsmażyć ryby. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić paprykę, pomidory, cebulę w kostkę. Czosnek przetrzeć przez praskę. Warzywa podsmażać na łyżeczce oleju aż odparuje z nich woda.Zmiksować na każdym kawałku
    ryby układać po 2 łyżki salsy. Przybrać czarnymi oliwkami pokrojonymi w plastry, pietruszką, sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować