Dorsz faszerowany kuskus

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Wspaniała, świeża ryba faszerowana kaszą kuskus z warzywami. Poezja smaku:)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - dorsz bez głowy: 1 sztuka
    - kasza kuskus: 4 łyżki
    - marchew: 1 sztuka
    - masło czosnkowe: 1 łyżka
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz biały świeżo zmielony: 2 szczypty
    - cząber suszony: 1 szczypta

Dorsz faszerowany kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz faszerowany kuskus 1. Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą i odczekać, aż spęcznieje. Marchew zetrzeć na grubej tarce, a paprykę pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło czosnkowe, dodać marchew, paprykę i kaszę. Doprawić solą, białym pieprzem i cząbrem. Tuszę dorsza oprószyć solą i pieprzem nafaszerować kaszą i zawinąć w folię aluminiową. Gotować na parze około 30 min. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy