Domowy pudding waniliowy

4.49 (164 ocen)

  • 15 min

Szybka propozycja deseru. O niebo lepszy niż z torebki.

  • 15 min

Składniki:

  • 700 ml mleka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    3 łyżki cukru pudru
    2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy pudding waniliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy 200 ml mleka i mieszamy z resztą składników. Pozostałe mleko podgrzewamy w rondlu.
  • 2. Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy mleko zmieszane z mąką i cukrami i energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Chwilę gotujemy aż masa zgęstnieje.
  • 3. Gotowy pudding rozlewamy do salaterek i posypujemy startą czekoladą lub czekoladową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować