Domowy paprykarz z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Przepyszna domowa pasta rybka z dodatkiem suszonych pomidorów i kaszy jaglanej, zrobiona na wzór paprykarza. Najlepsza na drugi dzień

Składniki:

  • 0,5 pora
    1 marchewka
    0,5 słoiczka suszonych pomidorów
    170 g sardynek z oleju
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    150 g ugotowanej kaszy jaglanej
    Sól i pieprz czarny do smaku
    1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Paprykarz

Domowy paprykarz z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por umyć, oczyścić i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię, wlać 3-4 łyżki oleju ze słoiczka z pomidorami, dusić na małym ogniu. W międzyczasie obrać i zetrzeć marchewkę, wrzucić do pora, dusić aż zmiękną.

    Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Na patelnię dodać koncentrat pomidorowy, chwilę całość smażyć. Wrzucić pokrojone pomidory. Przestudzić lekko.

    Rybę osączyć z oleju, wrzucić do miski i ugnieść widelcem. Dodać zawartość patelni i przemieszać.

    Następnie dodać ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, wymieszać całość dokładnie, tak aby nie było grudek kaszy. Pastę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać suszone pomidory i wymieszać. Przełożyć do szczelnie zamykanej miski i schować do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Papryka Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować