Domowy paprykarz

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Domowy, lekko pikantny paprykarz z wędzonej makreli.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Woreczek ryżu białego długoziarnistego
    1 wędzona makrela
    Mały słoiczek koncentratu pomidorowego pudliszki,ok.115g.
    Po pół łyżeczki soli, pieprzu i chili
    1 mała cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Paprykarz

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować woreczek ryżu. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem w misce. Na patelni podsmażyć pokrojoną bardzo drobną cebulkę, dodać cały słoiczek koncentratu pomidorowego. Do ryby dodać ryż i sos z patelni, połączyć i koniecznie odstawić do ostudzenia.

Porady

Jeżeli pasta jest zbyt sucha bardzo dobrym rozwiązaniem jest dodaniem odrobiny oliwy z oliwek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Pomidor Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

4.49 (204 ocen)

Mój a'la paprykarz

To może cię zainteresować