Domowy ocet śliwkowy

4.44 (198 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Wspaniały, domowy ocet. ;) Pomoże na lepsze trawienie.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 kg śliwek
    2 łyżki miodu
    3 l słój
    gaza
    gumka recepturka
Wystaw ocenę:

4.44 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowy ocet śliwkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki przepłukujemy zimną wodą, wykrawamy pestki i wrzucamy do słoika.
    Zalewamy wodą, dodajemy miód i miksujemy.

    Nakładamy gazę, zawiązujemy gumką i stawiamy na parapecie.
    Codziennie, przez trzy tygodnie mieszamy ocet drewnianą łyżką.

    Następnie przelewamy przez bardzo drobne sito i zlewamy do butelek.
    Trzymamy w chłodnym miejscu. ;)

    Doskonały do sałatek, przetworów, musztard.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować