Domowy makaron łazanki krok po kroku

4.5 (145 ocen)

  • 40 min

Domowy makaron jajeczny jest najlepszy żaden go nie zastąpi

  • 40 min

Składniki:

  • 300g mąki
    3 jajka duże jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Domowy makaron łazanki krok po kroku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto rozwałkowane 1. Na stolnicy zrobić wianuszek z mąki na środku wbić jaja.
    Wyrobić na gładką masę .Podzielić na 2 części i każdą cienko rozwałkować
    .Odstawić do wysuszenia na około 20 minut.
  • ciasto zwinięte w rulon. 2. Następnie zwinąć w rulon.
  • ciasto pokrojone w paski 3. Kroić szerokie paski
  • tak kroić makaron łazanki 4. Po czym obrucić i kroić przekośnie żeby utworzyły
    sie kwadraty
    Gotować w osolonej wodzie 5 minut od zagotowania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować