Domowy Kisiel o smaku Jabłkowo - Gruszkowym

4.5 (189 ocen)

  • 10 min

Pyszny, łatwy w przygotowaniu i o wiele lepszy od kupnego Domowy Kisiel.

  • 10 min

Składniki:

  • (2 porcje)
    - 1,5 szklanki wody
    - 0,5 szklanki syropu miętowego
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1,5 łyżki cukru
    - łyżeczka cukru waniliowego
    - Owoce:
    * jedna mała gruszka
    * pół dużego jabłka
    Dodatkowo:
    - posiekane orzechy laskowe
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele Przetwory

Domowy kisiel o smaku jabłkowo - gruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce należy obrać i pokroić w kostkę.
  • 2. Do rondelka wlewamy szklankę wody oraz syrop.
  • 3. Dodajemy do tego cukier zwykły oraz waniliowy, a także pokrojone owoce. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • 4. W między czasie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną w pozostałej ilości wody, po czym wlewamy to do naszego syropu połączonego z owocami.
  • 5. Gotujemy intensywnie mieszając do zgęstnienia.
  • 6. Przygotowany budyń rozlewamy do miseczek, posypujemy posiekanymi orzechami laskowymi i gotowe ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować