Domowy Kebab

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Po "kebabowym szaleństwie" w naszej rodzinie , postanowiłam sama zrobić coś takiego. Wszyscy od lat zajadają z apetytem!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka , majonez, śmietana, ziemniaki,cebula,kapusta czerwona,czosnek,przyprawa kebab/gyros,sól,bazylia,oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub plasterki i obtaczamy w przyprawie kebab/gyros. Smażymy do miękkości. Wrzucamy usmażoną pierś do garnka w którym jest na dnie troszkę wody.Smażymy cebulę , tak aby się zeszkliła i również wrzucamy do garnka. Zostawiamy to pod przykryciem na małym ogniu.
  • 2. Obieramy ziemniaki i kroimy na kształt frytek. Smażymy na oleju w rondlu lub frytkownicy.
  • 3. Czerwoną kapustę szatkujemy i posypujemy solą,
  • 4. Obieramy czosnek i wyciskamy przez wyciskarkę do miseczki. Dodajemy 4 duże łyżki majonezu , i trzy duże łyżki śmietany.Sypiemy szczypte bazylii i oregano. Doprawiamy solą dla smaku.

    Wszystko układamy na talerzu i się zajadamy! ;)

Porady

Czerwoną kapustę obtaczamy w małej ilości soli aby była miękka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować