Domowy kebab

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Rzadko, bardzo rzadko jadamy fast-foody. Jeśli jednak już się na nie decydujemy lub nas „najdzie zachcianka”, to wolimy te domowe, świeże niż z niepewnej budki lub sieciówki. Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję na nasze ulubione kebaby, ulubione, bo domowe ;)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 6 kebabów:

    1 opakowanie tortilli (6 placków)
    1 podwójna pierś z kurczaka
    2-3 łyżki oleju
    1/2 opakowania przyprawy kebab
    sałata
    ulubione warzywa: pomidory, ogórki itp. lub opcjonalnie ulubiona surówka

    sos czosnkowy:
    150g gęstego jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypta bazylii
    szczypta oregano
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę kebab.

    W tym czasie przyrządzamy sos czosnkowy: czosnek przepuszczamy przez praskę i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
  • 2. Tortille podgrzewamy na suchej rozgrzanej patelni po 1-2 minuty z każdej strony. Na gorące placki układamy po 1 liściu sałaty, porcji mięsa, warzyw, całość polewamy sosem czosnkowym i zwijamy placek od dołu, a następnie w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować