domowy kebab

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię przyrządzac kebab. Niewątpliwą jest szybkośc przygotowania oraz możliwośc tworzenia różnych fantazji na bazie surówek. Przyrządzone w domu nie ustępuje smakiem od kebabu z gastronomii.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 pierś z kurczaka
    - przyprawa do kebaba
    - 30-40 dag gotowej surówki lub każda domowa surówka na bazie kapusty białej, czerwonej lub pekińskiej
    - 100 g jogurtu naturalnego + łyżka majonezu
    - ketchup
    - frytki, ryż lub ziemniaki (jako dodatek)
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i dusimy do miękkości. Następnie posypujemy obficie przyprawą do kebaba.
  • 2. Na talerzu układamy na płasko porcję przygotowanej surówki.
  • 3. Na wierzch nakładamy porcję rozdrobnionego kurczaka.
  • 4. Jogurt mieszamy z majonezem i tak przygotowanym sosem polewamy mięso, a następnie polewamy ketchupem.
  • 5. Danie najlepiej smakuje z frytkami, ale można podac z ziemniakami lub ryżem.

Porady

Uwaga przyprawy różnych firm mają różny stopień ostrości, Ja często korzystam z gotowych, świeżych surówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować